Glashandel Rotterdam
 

Glashandel Rotterdam

Wilt u graag uw huidige ruiten laten vervangen door isolatieglas? Of hebt u vragen over het ontwerpen van een glas-in-lood paneel? Via Glashandel Direct vindt u gemakkelijk en snel een glaszetter uit Rotterdam die u kan helpen met praktische zaken, of u van meer informatie voorziet. Hebt u met spoed een glaszetter nodig vanwege een inbraak? Wij hebben een 24uurs glasservice die dag en nacht bereikbaar is. Indien nodig kan er binnen het half uur een glaszetter bij u zijn om het glas te repareren. Hebt u vragen over onze glasservice, of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 088 444 7624.
 

Veelzijdige glaszetter

Elke vakman die bij onze glashandel is aangesloten heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied. Daarnaast zijn al onze specialisten uitstekend gediplomeerd, en laten zij zich regelmatig bijscholen over de nieuwste ontwikkelingen binnen de branche. Dit betekent dat hij u niet alleen van dienst kan zijn bij het vervangen van ramen, maar ook kennis heeft van de verschillende opties op het gebied van isolatie en onderhoud. Hebt u bijvoorbeeld een lekkend schuifdeur glas? Of ontstaat er condens aan de binnen zijde van uw dubbel ruit? Vraag onze glaszetter uit Rotterdam naar de oorzaken en overleg over de diverse oplossingen.
 

Ruim assortiment

Veel van onze klanten hebben weinig kennis van de vele verschillende glassoorten die er op de markt zijn. Vaak kent men wel het verschil tussen enkel en dubbel glas, maar kennen zij het onderscheid tussen HR en standaard beglazing niet. Bij onze glashandel in Rotterdam bieden we niet alleen verscheidene soorten dubbel glas aan, u kunt tevens bij ons terecht voor veiligheidsglas, isolatieglas, glas-in-lood of zelfs brandwerendglas. Bent u benieuwd naar de voordelen van de glassoorten? Een glasspecialist kan u snel van de benodigde informatie voorzien, en overlegt graag met u wat voor u de beste keuze is.

Glas soorten
 

HR++ isolatieglas

Waar vroeger enkel glas vaak werd gezien als voldoende isolatie, is tegenwoordig volgens de overheid minimaal dubbele beglazing nodig om uw huis in Rotterdam van de juiste isolering te voorzien. Naast gewoon dubbele glazen zijn er echter ook specifieke vormen van isolatieglas op de markt. Een voorbeeld hiervan is hoog rendement dubbel glas. Deze glassoort is verkrijgbaar bij vrijwel elke glashandel en is op dezelfde wijze geconstrueerd als een standaard dubbel ruit. Het verschil is echter dat bij HR++ isolatieglas de spouw gevuld is met een Argon gasvulling in plaats van lucht. Het gevolg is dat deze glazen vijf maal beter isoleren dan de gewone variant. Onze glashandel heeft altijd voldoende isolatieglas op voorraad, zodat een glaszetter dit snel bij u kan plaatsen en u direct kunt beginnen met het besparen op de stookkosten.

 

Glas-in-lood

Hoewel het ontwerpen en plaatsen van glas-in-lood panelen van oudsher niet een taak is van een eenvoudige glaszetter, is het bij menig glashandel tegenwoordig mogelijk om een glas-in-lood paneel te bestellen. Deze panelen worden gemaakt van vele kleine glasstukken die aan elkaar worden verbonden met een loodlijn. Glas-in-lood ramen kunnen een abstracte vormgeving hebben, of juist een specifiek ontwerp. De kosten voor glas-in-lood ruiten zijn afhankelijk van de hoeveelheid glasstukjes en de glassoort en kleur waar u voor kiest. Wilt u graag zelf een paneel ontwerpen of hebt u behoefte aan een prijsindicatie? Onze glasservice medewerkers uit Rotterdam helpen u graag verder.

 

Dubbel glas

Wanneer u kiest voor dubbel glas als vervanging van de standaard enkele beglazing bij uw pand in Rotterdam dan profiteert u van diverse voordelen. Zo zult u met dubbele ramen niet alleen besparen op de energiekosten, u zult tevens profiteren van een verminderde geluidsoverlast van buiten. Een derde voordeel is dat dubbele ramen in de zomer zorgen voor meer verkoeling binnenshuis. Het nadeel is dat het bij installatie kan blijken dat uw huidige sponningen niet sterk genoeg zijn voor het dragen van de dubbele ramen. In dat geval dienen de kozijnen worden aangepast. Een glaszetter van onze glashandel informeert u hier graag over.

isolatieglas Rotterdam
 

Triple glas

Wilt u graag zo energiezuinig mogelijk wonen, en bent u op zoek naar een glasvorm die hiervoor het meest geschikt is? Dan adviseren wij triple glas. Triple isolatieglas bestaat uit drie glasplaten, waartussen een speciaal isolatiegas gespoten wordt. Hierdoor zal er zeer weinig warmte verloren gaan, en dit maakt de triple beglazing geschikt voor passieve huizen. Hoewel er vele voordelen verbonden zitten aan triple isolatieglas, is het qua verhouding van prijs en isolatiewaarde niet de meest voordelige keuze. Wij adviseren de meeste van onze klanten dan ook om te kiezen voor HR++ ramen. Vraag via het contactformulier of 088 444 7624 om meer informatie.
 

Veiligheidsglas

Om verwondingen te voorkomen wanneer er een ruit breekt, of om de mogelijkheid tot inbraak te verkleinen kunt u kiezen voor het plaatsen van veiligheidsglas. Er zijn diverse soorten veiligheidsglas zoals:

  • Draadglas
  • Gehardglas
  • Brandglas
  • Kogelglas
  • Gelaagd glas
  • Inbraakwerendglas

Al deze glassoorten bestaan uit meerdere glasplaten die met elkaar verbonden worden door een draadnet, meerdere lagen pvb-folie, of die voorzien zijn van extra beschermende coatings. Wilt u weten hoe het veiligheidsglas in elkaar steekt, of welke soort een goede keuze is? Neem dan contact op met een glasservice specialist.
 

Gehard glas

Onder de vele glassoorten die men bij onze glashandel in Rotterdam verkoopt, zijn ook diverse veiligheidsglazen. Veiligheidsglas is een glassoort die is gericht op voorkomen van een gelegenheidsinbraak, of het voorkomen van snijwonden bij glasbreuk. Eén van de veiligheidsglassoorten is gehard glas. Geharde ramen worden gemaakt in een uniek verhittingsproces, waarbij het glas eerst een zeer hoge temperatuur krijgt, en daarna abrupt wordt afgekoeld. De spanning die hierdoor in het glas ontstaat, zorgt ervoor dat de kans op breuk bij impact zeer laag is.

gehard glas
 

Melkglas

Wanneer u bij een lokale glashandel of glaszetter de term melkglas tegenkomt, dan kan dit verschillende zaken betekenen. Over het algemeen wordt met melkglas een niet doorschijnende glassoort aangeduid. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om matglas of satijnglas. Deze glassoorten zijn uitermate geschikt voor het beschermen van de privacy, zowel thuis als op kantoor. Daarnaast wordt de term melkglas ook gebruikt voor echt witglas dat wordt toegepast voor lampenkappen en diverse serviezen. Wilt u wel graag uw privacy verbeteren maar is uw budget te beperkt voor melkglas? Via onze glasservice in Rotterdam bestelt u gemakkelijk speciaal matglasfolie dat hetzelfde resultaat geeft.
 

U-waarde

De medewerkers van onze glasservice krijgen regelmatig de vraag hoe men kan zien of een raam goed genoeg isoleert. Hoewel dit op diverse manieren te meten is, maken wij meestal gebruik van de U-waarde (de vroegere K-waarde). De U-waarde geeft aan hoeveel er tussen de binnen- en buitenzijde van een bepaalde bouwconstructie doorgelaten wordt. Dit meet men per seconde, per vierkante meter en per graad (Celsius) temperatuurverschil. De U-waarde wordt daarom ook wel de warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie. Omdat dit lastig meten is, werken wij ook wel met de omgekeerde waarde: de warmteweerstand (Rw-waarde).

 

24 uur glasservice: 088 444 7624

Komt u graag direct in verbinding met een erkend glashandel uit Rotterdam? Zoekt u naar een 24uurs glasservice bij u in de buurt? Bij Glashandel Direct helpen wij u direct en tegen aantrekkelijke glaszetter prijzen. Neem daarom ook snel contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst!

Glaszetter offerte Rotterdam