Glashandel Direct
 

HR++ isolatieglas

Met HR++ isolatieglas beschikt u over optimale isolatie van uw woning. Door de metal-‘coating’ tussen de glazen wordt de warmte in huis teruggekaatst. Dit is een groot verschil vergeleken met ‘normaal’ dubbel glas. Dankzij de coating blijft de warmte beter in huis en kunt u besparen op energiekosten. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten zoals zonwerend en gelaagd HR++ isolatieglas. Daarnaast komen verschillende subsidie mogelijkheden voorbij. Zoekt u een glaszetter die kan meten welke dikte de HR++ ruiten voor uw kozijnen moeten hebben? Of wilt u HR++ isolatieglas laten plaatsen? Vul het contactformulier in en wij sturen u zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte op maat toe. Liever direct contact? Bel ons dan op: 088 444 7624.
 

HR glas herkennen

Vraagt u zich af of u HR of gewoon dubbel glas hebt? HR glas herkennen is niet erg moeilijk. U kunt eenvoudig zelf controleren wat voor soort beglazing u hebt. Houd een brandende lucifer of aansteker circa 5 tot 10 cm voor het raam. Controleer de weerspiegeling van de vier vlammetjes in het raam. Hebben alle vlammetjes dezelfde kleur? Dan hebt u gewoon dubbel glas. Als u HR beglazing hebt dan heeft het tweede vlammetje een andere, meestal blauwe, kleur door de coating. Controleer vervolgens de aluminium strip tussen de glasplaten. Hierop staat een code met HR, HR+ of HR++. Zo kunt u eenvoudig herkennen wat voor soort beglazing u hebt.
 

Energie besparen

Met HR++ isolatieglas houdt u de warmte beter in huis. U hoeft dus minder te stoken om uw woning warm te houden. Zo kunt u eenvoudig besparen op energiekosten. Dit is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. HR++ draagt bij aan een lagere uitstoot van CO2. Een bewuste keuze voor een beter milieu nu en in de toekomst. Hoe goed een ruit isoleert wordt aangegeven met de u-waarde, oftewel de isolatiewaarde. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de beglazing isoleert en hoe meer u bespaart op de stookkosten. HR+++ glas heeft de laagste u-waarde, van 0,5 tot 0,9. De u-waarde van HR++ beglazing is 1,0 tot 1,2.
 

Extra mogelijkheden

Als u dubbel glas wilt plaatsen dan hebt u verschillende extra mogelijkheden zoals zonwerend of gelaagd isolatieglas. Als de zon op een raam schijnt, dan wordt het in bepaalde ruimtes al gauw heel warm. Een zonwerend ruit heeft reflecterende eigenschappen dankzij een speciale coating. Een zonwerend raam weert echter niet de lichtinval, alleen de warmte. Een zonwerend ruit laat al gauw 60% minder warmte door. De andere optie, een gelaagd ruit, bestaat uit twee glasplaten, aan elkaar gesmolten met een sterke folie. Een gelaagd raam breekt nooit helemaal. Er kan een sterretje ontstaan, maar glasscherven blijven aan de folie kleven. Voor een inbreker is het dus erg lastig om binnen te komen als u gelaagd glas hebt.
 
HR++ isolatieglas
 

Welk type isolatieglas?

U vraagt zich misschien af: welk type isolatieglas moet ik plaatsen? En in welke ruimtes? Het is verstandig om HR++ of HR+++ beglazing te gebruiken in ruimtes welke u veel gebruikt en waar de verwarming vaak aan staat. Deze soorten hebben namelijk de laagste u-waarde waardoor u de meeste energie zult besparen. Het is daarnaast een goed idee om ook in onverwarmde ruimtes isolatieglas te plaatsen. Uw woning verliest namelijk ook warmte via deze ruimtes. Als u op de kosten wilt besparen is het echter mogelijk om hier beglazing met een hogere u-waarde te plaatsen. Omdat de verwarming in deze ruimtes niet aan staat, is het geen probleem als de ruiten iets minder goed isoleren.
 

Subsidie

Het is mogelijk om subsidie te ontvangen wanneer u isolatieglas wilt laten plaatsen. De overheid wil namelijk het verduurzamen van woningen aanmoedigen en maakt hiervoor 60 miljoen euro beschikbaar. Bent u eigenaar van een woning? Dan komt u in aanmerking voor de subsidie. Het is echter een voorwaarde dat u minimaal 2 soorten isolatie laat aanbrengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gevelisolatie. Dankzij de subsidie kunt u tot wel 20% van de kosten voor het isoleren terugkrijgen. Daarnaast is er wellicht lokaal via uw gemeente of provincie subsidie mogelijk. Voor woningen met een verbeterd energielabel is extra subsidie verkrijgbaar.
 

Prijs

Denkt u erover na om elk enkel ruit in uw woning te vervangen met een dubbel ruit? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijs per m2. De prijs per m2 hangt af van verschillende factoren zoals de afmetingen en de extra mogelijkheden. De prijs van standaard dubbel glas is gemiddeld €65,- per m2. Gaat uw voorkeur uit naar een HR++ ruit? Reken dan op een gemiddelde prijs van €80,- per m2. De prijs van een triple ruit is bijna dubbel zoveel als van standaard dubbel glas. Voor HR+++ kunt u namelijk het beste uitgaan van een prijs van €120,- per m2. Dit zijn prijzen exclusief arbeidskosten van circa €50,- per m2.
 
HR++ dubbel glas
 

Meer informatie? Direct contact!

U begrijpt dat een dubbel raam veel beter isoleert dan een enkele. Het zal u dan ook veel stookkosten besparen als u uw woning voorziet van HR++ isolatieglas. De investering is het dubbel en dwars waard. Zeker als u in aanmerking komt voor subsidie. Zoekt u een glashandel of een glaszetter die zonwerend of gelaagd HR++ isolatieglas kan plaatsen? Wij beschikken over vakkundige monteurs, die de installatie graag voor u verzorgen tegen een scherpe prijs. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij u een gratis en vrijblijvende offerte toe. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Wilt u liever direct contact met een vakman? Bel dan 088 444 7624.