Glashandel Breda
 

Glashandel Breda

Heeft u een klus voor een glaszetter in Breda? Is uw ruit gebroken? Wacht dan niet lang, maar neem contact op met Glashandel Direct. Onze glashandel, genaamd Dorst Glasservice, staat voor u in Breda klaar om iedere ruit te voorzien van nieuw glas. Zowel wanneer u last heeft van inbraakschade als indien u geïnteresseerd bent in glas-in-lood helpen we u meteen. U kunt ons bereiken via 088 444 7624, waarna we binnen 30 minuten een glaszetter van onze glashandel naar u toe kunnen sturen. Het is bovendien mogelijk een offerte aan te vragen voor kwaliteitsservice bij u in de buurt. Indien u het contactformulier invult, maken wij een gratis en vrijblijvend voorstel op maat voor u op. Dorst Glasservice helpt u in Breda!
 

Allround glaszetter Breda

Iedere glaszetter van de glashandel valt te omschrijven als een allround glaszetter. Dit houdt in dat de vakman u kan helpen bij het plaatsen van diverse soorten glas, zoals HR++ isolatieglas, maar ook glas-in-lood. Iedere glaszetter heeft een relevante opleiding genoten en is voorzien van jarenlange werkervaring. Hierdoor kunnen wij u garanderen dat de service van onze glashandel van een hoge kwaliteit is.

Glaszetter Breda
 

Diverse soorten glas

Bent u op zoek naar een glashandel, die u kan helpen bij het plaatsen van diverse glastypen in Breda? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met de specialisten van Dorst Glasservice. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van uiteenlopende glassoorten. We hebben hieronder voor u opgesomd om welke typen dit precies gaat:

  • Glas-in-lood
  • Enkel glas
  • Dubbel glas
  • Veiligheidsglas
  • HR++ isolatieglas

 

HR++ Isolatieglas

Wie graag wil bijdragen aan een beter milieu en het besparen van de fossiele brandstoffen doet er goed aan de huidige enkele of dubbele beglazing te vervangen door dubbel isolatieglas. Deze glassoort wordt ook wel aangeduid met de term HR++ isolatieglas. De afkorting HR staat voor hoog rendement. Het voordeel van HR++ ramen ten opzichte van standaard dubbel glas is dat er een speciaal isolatiegas in plaats van lucht tussen de glasplaten zit. Dit betekent dat de luchtconvectie sterk wordt verminderd, en daardoor de warmte langer binnenshuis blijft. Wilt u graag HR++ ramen bestellen? Wij sturen u met alle plezier een vrijblijvende offerte toe.

 

Glas-in-lood

Glas in lood had traditioneel een educatieve functie, maar wordt momenteel vrijwel enkel ingezet voor decoratie van de hal of woonkamer. Glas in lood bestaat uit verschillende kleine glasstukken die van elkaar worden gescheiden door een loodstrip. Bij het maken van de gebrandschilderde panelen kan een glaszetter uitgaan van een standaard ontwerp, of een door u gemaakt of gekozen design. De prijzen voor een glas-in-lood paneel zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de hoeveelheid glasstukjes en de moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Wilt u graag gebrandschilderde ramen laten renoveren? Ook daarbij kan een specialist van onze glasservice u van dienst zijn.
 

Dubbel glas

Tot een aantal decennia terug werd er standaard enkel glas geplaatst voor de ramen van woningen in Breda. Tegenwoordig vindt de overheid echter dat enkele ramen te weinig isolatie bieden, en is dubbel glas de standaard. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten, die van elkaar worden gescheiden door een spouw. In deze spouw kan lucht zitten, maar ook een speciaal isolatiegas. Wanneer er een gas tussen de platen wordt gespoten, dan wordt het dubbel glas aangeduid met de naam HR++ beglazing. Dubbele ramen zijn relatief goedkoop verkrijgbaar bij menig glashandel uit de regio.

Dubbel glas plaatsen Breda
 

Triple glas

Wilt u graag uw woning zo energiezuinig mogelijk maken? Dan dient u diverse vormen van isolatie toe te passen. Zo zult u voor een gevel- en dakisolatie moeten kiezen, en is ook het vervangen van de ramen een belangrijk onderdeel. Hoewel wij over het algemeen dubbel isolatieglas aanraden aan onze klanten, is er tevens een extreem hoog isolerende variant: triple isolatieglas. In plaats van twee heeft deze glassoort drie glasplaten waartussen een speciaal isolatiegas zit. Dit maakt de triple ramen uitstekend geschikt voor passieve woningen. De verhouding isolatiewaarde en prijs is echter minder aantrekkelijk voor mensen die een gewoon goede isolatie willen.
 

Veiligheidsglas

Er zijn diverse glassoorten die speciaal zijn ontwikkeld om u en uw huisgenoten te beschermen. Zo bestaan er veiligheidsglazen die brandvertragend werken, die inbrekers weren, of die ervoor zorgen dat er bij breuk geen kans op snijwonden is. Welke soort veiligheidsglas de beste keus is, is afhankelijk van uw wensen. Onze professionals kunnen u desgewenst van meer informatie voorzien over de diverse soorten veiligheidsglas die wij aanbieden, en de voor- en nadelen daarvan. Voor welke variant u ook kiest, wij garanderen dat de veiligheid van u en uw huisgenoten aanzienlijk zal stijgen. Wij helpen u met alle plezier verder.
 

Gehard glas

Gehard glas is een speciale soort veiligheidsglas. Geharde glazen bestaan uit een enkele glasplaat die tijdens een speciaal proces van verhitten en abrupt afkoelen op spanning wordt gebracht. Deze interne spanning zorgt ervoor dat het geharde raam vrijwel niet kapot te krijgen is. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan zal het raam in duizenden kleine stukjes uiteenbreken. Deze stukken hebben geen scherpe randen, waardoor de kans op snijwonden zeer klein is. Gehard glas wordt veel door de overheid ingezet, bijvoorbeeld voor de zijkanten van bushokjes.

draadglas Breda
 

Melkglas

Veel van onze klanten uit Breda denken bij melkglas aan de witte glassoort die gebruikt wordt voor het maken van lampenkappen, wijzerplaten en serviezen. Er zijn echter vele gradaties in melkglas beschikbaar. Zo verkopen de medewerkers van onze glasservice ook matglas en satijnglas. Alle matte glazen worden gemaakt met behulp van beenderas of een speciaal zuur in het glasmengsel. Deze zorgen ervoor dat het glas (deels) slecht doorzichtbaar wordt. Hoewel matglas en melkglas een uitstekend resultaat bieden, zitten hier aanzienlijke kosten aan verbonden. Een voordelig alternatief is glasfolie. Bijkomend voordeel van glasfolie is dat dit gemakkelijk van het raam te verwijderen is.
 

U-waarde

De U-waarde van een wand of raam staat voor de hoeveelheid warmte die er verloren gaat tussen de binnen- en buitenkant van de constructie. Deze waarde wordt gemeten per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil. De U-waarde wordt daarom ook wel de warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Hoe lager de uitkomst van de meting, hoe beter uw woning geïsoleerd is. Vindt u het lastig rekenen met deze formule? Maak dan gebruik van de omgekeerde waarde: de warmteweerstand. Een glaszetter of een medewerker van onze glasservice in Breda kan u hierbij met alle plezier van dienst zijn.
 

24 uurservice: 088 444 7624

Het handige aan deze service is dat u 24/7 gebruik kunt maken van het werk van een ervaren glaszetter in Breda. Door ons te bereiken via 088 444 7624, verzekert u zichzelf namelijk van directe service. Wij kunnen binnen 30 minuten al ter plaatse zijn, wanneer u ons nodig heeft. Indien u liever eerst een gratis en volledig vrijblijvend offertevoorstel wilt ontvangen, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om het contactformulier van de glashandel in te vullen. Wij versturen u dan een offerte!

Glasservice Breda