Glasschade

Glasschade

Niets is zo vervelend dan wanneer u glasschade hebt opgelopen tijdens een hevige storm. Weet u wat u moet doen nadat u glasschade hebt opgelopen? Ga zo snel mogelijk te werk en voorkom dat u uw woning meer schade oploopt. Kapot glas kan gevaarlijk zijn, een snee is snel opgelopen. Daarnaast bent u aan het huis gebonden omdat er een vrije doorgang is voor onbekenden. Wanneer uw raam net kapot is gegaan, is het verstandig om zo snel mogelijk foto’s te maken van de situatie. Deze foto’s kunt u aan de verzekeringsmaatschappij tonen wanneer u uw schade komt melden.

Stormschade

Wanneer er een tak van de boom of een dakpan van het dak tegen uw raam aan komt, bestaat er een grote kans dat deze kapot gaat of schade oploopt. Toch kunt u niet alle schade bij de verzekeringsmaatschappij claimen, er zijn namelijk een aantal voorwaarden. Er wordt namelijk pas van een storm gesproken wanneer er door het KNMI een windkracht 7 of hoger wordt gemeten. Dit zijn windsnelheden van 14 meter per seconde. Pas wanneer een storm aan deze eisen voldoet, is er pas spraken van stormschade. Controleer dus na de schade of er sprake is van een storm, voordat u de verzekeringsmaatschappij inschakelt.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een schadeverzekering die de schade van uw opstal verzekert. Het valt onder een brandverzekering en zal uw woning of gebouw tegen veel schadeoorzaken verzekeren. Niet in elke opstalverzekering is glasschade opgenomen, in sommige gevallen kunt u tegen een extra premie uw glas meeverzekeren. In uw inboedelverzekering of woonhuisverzekering kunt u nalezen welke schade er door de verzekeringsmaatschappij gedekt wordt. Wanneer er glasschade door een storm is ontstaan, neem dan gelijk contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Raam vervangen

Wanneer u glasschade hebt opgelopen, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een kapot raam neemt namelijk gevaarlijke situaties met zich mee. Daarnaast kunt u de woning niet snel verlaten, omdat er een gemakkelijk ingang is ontstaan voor onbevoegden. U kunt uw woning pas weer verlaten wanneer de ruit is vervangen. Onze glaszetters staan 7 dagen in de week voor u klaar om uw ruit te vervangen. Afhankelijk van waar u woont, duurt het ongeveer een half uurtje voordat ze bij u zijn. De glashandel specialisten bekijken eerst de situatie en bespreken wat er allemaal gedaan moet worden. In de meeste gevallen kunnen ze een ruit gelijk vervangen, wanneer dit niet mogelijk is omdat er een raam op maat gemaakt moet worden, zorgen zij voor een tijdelijke oplossing. Wanneer de ruit op maat gemaakt is, komen zij direct langs wanneer dit mogelijk is om de ruit te plaatsen.

Kosten

De kosten voor het vervangen van een ruit na stormschade hangt van een aantal factoren af. De prijs wordt per m² berekend, en de totale prijs van het raam is afhankelijk van het type raam dat u wilt. Doorgaans liggen de prijzen voor dubbel glas tussen de €30,- en de €55,- in. Wanneer u meer isolerende glazen wilt hebben, betaalt u hier een meerprijs voor per m². Daarnaast komt het uurloon van de glaszetters bij de totaal prijs op. Een gemiddeld uurloon van een glaszetter liggen tussen de €30,- en de €40,- exclusief BTW in.

Vrijblijvende offerte

Hebt u glasschade door stormschade, dan hebt u snel een glasspecialist nodig die de glasschade voor u komt repareren. Schakel naast een glaszetter ook uw verzekeringsmaatschappij in om de kosten te verhalen. Wilt u gelijk een expert inschakelen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Zij komen vervolgens naar u toe wanneer u ze inschakelt en vervangen snel uw ruit zodat u weer vrij bent om het huis te verlaten.