Glashandel Direct
 

Glas-in-lood

Wilt u uw woning voorzien van specifieke kenmerken en een unieke uitstraling? Met glas-in-lood kan dat. Deze ruiten bestaan uit verscheidene kleine (gekleurde) glasstukjes die bij elkaar worden gehouden met behulp van een loden profiel. Deze manier van ramen maken stamt nog uit de Middeleeuwen. In die tijd was het namelijk nog onmogelijk om grote glasplaten te maken. Wilt u uw ramen of deuren voorzien van glas-in-lood? Onze vakmensen kunnen dit voor u regelen. Bel ons direct voor meer informatie op 088 444 7624. Vult u liever het contactformulier in? Geen probleem. Laat uw gegevens achter met een omschrijving van de klus. We sturen u zo spoedig mogelijk een offerte op maat toe.
 

Ramen

Vaak is glas-in-lood te zien in de ramen van kerken, jaren ’30-woningen en andere klassieke gebouwen. Tegenwoordig is deze beglazing voor iedereen mogelijk. Zelfs in een nieuwbouwwoning of horeca gelegenheid komt het voor. Glas-in-lood ramen brengen veel sfeer en een authentieke uitstraling aan een woning. Tegenwoordig is het kleurgebruik van de beglazing veel minder heftig. Daarnaast worden veelal rustige en abstracte vormen gebruikt in de ramen. Wilt u glas-in-lood gebruiken als buitenraam? De beglazing bestaat meestal uit een enkele glasplaat. Het is dus denkbaar dat u last krijgt van een slechte isolatie en tocht. Het is daarom verstandig om de ramen te isoleren.
 

Deuren

Het komt minder vaak voor, maar bij deuren staan deze ramen ook erg mooi. Vooral bij karakteristieke woningen past dit erg goed. Naast voordeuren is het heel mooi om deuren in uw woning te voorzien van deze beglazing. Denk hierbij aan deuren richting de keuken of de hal, of schuifdeuren. Glas-in-lood deuren passen in elk interieur. Naast de gekleurde beglazing is het namelijk ook een mogelijkheid om te kiezen voor figuren in grijstinten. Een normale loodlijst zorgt niet voor veel stevigheid. Daarom zijn doorgaande loodlijsten veelal voorzien van een stalen kern. Hierdoor is het glas-in-lood één massief paneel, ideaal voor in deuren.
 

Combinatie met dubbel glas

Het is eventueel een optie om glas-in-lood te combineren met dubbel glas. Hierdoor isoleert de beglazing beter. De structuur van het glas-in-lood is minder goed te zien bij een dubbel ruit. Het dubbel ruit verliest hierdoor wel een beetje van zijn uitstraling. Vindt u dit zonde en is dubbel glas daarom geen optie? In dat geval kunt u voorzetramen plaatsen. Als u voorzetramen laat plaatsen dan monteert een glaszetter een extra glasplaat aan de buiten-of binnenkant van de glas-in-lood ramen. Dankzij de voorzetramen ontstaat een extra lucht barrière wat bijdraagt aan de isolatie. Een nadeel van voorzetramen is dat ze verkleuring of schittering van het tin tot gevolg kunnen hebben.
 
glas in lood
 

Reparatie

Is uw ruit kapot of beschadigd? Het is mogelijk om een reparatie uit te voeren aan een glas-in-lood raam. Controleer tijdens een reparatie allereerst de loodprofielen. Zitten er veel scheurtjes in het lood naast de soldeerpunten? Dan is het raam niet stevig meer. Een restauratie is in dit geval nodig, waarbij u het ruit opnieuw in het lood laat zetten. Als het lood nog stevig is dan kunt u alleen een ruitje vervangen. Tijdens de reparatie moet u eerst het oude glasstukje verwijderen. Plaats het nieuwe glasstukje en kit deze vast. Een reparatie kan iemand met ervaring zelf uitvoeren, als er echt een restauratie nodig is dan kunt u het beste een vakman inhuren.
 

Ontwerp & uitvoering

Onze vakmannen verzorgen vandaag de dag nog op verschillende locaties glas-in-lood. Dit kan in een woning zijn, maar ook in een café of restaurant. We zijn gespecialiseerd in deze soort beglazing en weten precies hoe we van uw raam een kunstwerk kunnen maken. Het is eventueel een mogelijkheid om zelf een ontwerp te maken. Is dit niet voor u? Geen probleem. Geef uw ideeën door en wij maken het ontwerp voor u. In sommige gevallen is het een optie om nieuw glas-in-lood te patineren. Door deze techniek lijkt het alsof de ruit al vele jaren oud is. Dankzij onze professionele service geniet u voordat u het weet van prachtige nieuwe ruiten.
 

Prijzen

Bent u benieuwd naar de prijzen van glas-in-lood deuren en ramen? De prijzen hangen af van verschillende factoren waaronder de afmetingen van het paneel, het ontwerp, het type en de kleur van het raam. Daarnaast is de hoeveelheid glasstukjes van invloed op de prijzen. Hoe meer stukjes nodig zijn voor uw ontwerp, hoe meer werk voor de glaszetter. Verder is het toevoegen van voorzetramen of een dubbel ruit van invloed op de prijzen. U begrijpt dat het erg lastig is om zo een prijs te noemen. Als u toch erg benieuwd bent naar de prijzen van een bepaald ontwerp, dan kunt u het beste een offerte aanvragen via het contactformulier.
 
glas in lood prijzen
 

Contact

Wilt u graag glas-in-lood kopen en bent u op zoek naar een glashandel? Of zoekt u een vakman die een reparatie kan uitvoeren of voorzetramen kan plaatsen? U bent bij ons aan het juiste adres! Onze erkende vakmensen bezitten over vele jaren ervaring. Bij ons bent u verzekerd van vakwerk en een professioneel advies. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier. We sturen u zo snel mogelijk een passende offerte toe. Daarnaast is het mogelijk om direct contact op te nemen via: 088 444 7624. Wij staan voor u klaar!